Siirry sisältöön
Eläimet
Saimaan eläimistöstä tunnetaan Saimaannorppa, joka on vuosituhansien aikana muuttunut omaksi alalajikseen. Hirvi, karhu ja susi – kerran jopa leijona – ja runsas linnusto ja perhoset kuuluvat Ruokolahden eläimistöön.

Runsas karhukanta

Karhukanta lisääntyi Ruokolahdella 1970-luvulla. Karhuja tuli Neuvostoliiton puolelta. Karhujen määrä on kasvanut nopeasti ja ne vierailevat jopa pihamailla.

Maan ensimmäiset kanadanmajavat

Kunnan majavakanta on ollut runsas siitä lähtien, kun Enso-Gutzeit Oy toi ensimmäiset kanadanmajavat Suomeen ja istutti ne Ruokolahden Loitumajärvelle. Nykyään majavien määrää on vahingontekojen vuoksi jouduttu rajoittamaan.

Monipuolinen linnusto

Linnustoltaan Ruokolahti kuuluu runsaslajiseen kaakkoiseen alueeseen. Seudun monipuoliseen lajistoon voi tutustua esimerkiksi Kuokkalammen lintujärvellä ja Torsanjoen luontopolulla.
Lue lisää

Norpan terveiset

Olen kovasti odottanut tuloasi. Saimaan kesä alkaa, kun rantamökeiltä kuuluu saunapuiden teon ääniä, lehtiharavan rapsutusta ja veneen tervauksen tuoksua. Kun jäät lähtevät ja vedet lämpenevät, uteliaana seuraan touhujanne ja ystävien tuloa.
Lue lisää

Harvinainen harjusinisiipi

Myös perhosten lajimäärä on Ruokolahdella suhteellisen suuri. Elinympäristöjä perhosille tarjoavat erityisesti alueen kedot ja niityt. Ruokolahden erikoisuus on uhanalainen harjusinisiipi, jota on siirtoistutuksilla pyritty tuomaan takaisin entiseen asuinpaikkaansa Utulan lämpimälle harjurinteelle.

Ruokolahden leijona

Luonto on edelleen lähellä ruokolahtelaisten sydäntä. Siinä riittää ihmeteltävää. Ilmielävän leijonan seikkailu Ruokolahden metsissä oli valtakunnan tarkimmin seurattu tapahtuma kesä-heinäkuussa 1992.
Lue lisää