Siirry sisältöön
Aktiviteetit

Mitähän sitä tekisi?

Tekemistähän täältä löytyy! Kiinnostaako sisä- vai ulkoliikunta, Pumptrackin haasteet, alamäkipyöräilu Saimaan Bikeparkissa tai talvella laskettelu? Niitä meiltä kaikkia löytyy, puhumattakaan upeista ulkoilumahdollisuuksista.

Ruokolahti on yksi Etelä-Karjalan parhaista ja monipuolisimmista retkeilykunnista. Meiltä löytyy varmasti sopivia reittejä niin aloittelijoille kuin vaativammallekin harrastajalle. Silmiä hivelevän kaunis luonto vie mukaansa, sen voimme taata. Ei muuta kuin valitsemaan!

Pyöräily

Ruokolahti on yksi Etelä-Karjalan parhaista ja monipuolisimmista retkeilykunnista. Taivallettavia polkuja on alle kilometrin mittaisista luontopoluista aina yli 70 kilometriseen. Useimmat poluista sopivat sekä kävelyyn, juoksuun että maastopyörällä kuljettaviksi.
Lue lisää

Lintujen tarkkailu

Kuokkalammen lintukosteikko ja Torsanjoen luontopolku ja lintukosteikko ovat paikkoja, joissa kannattaa vierailla.
Kuokkalampi on toinen Ruokolahden kahdesta Natura-kohteesta (toinen on Ruokolahden ja Rautjärven rajalla sijaitseva Haukkavuori). Kuokkalampi kuuluu valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan, ja se on luokiteltu myös kansainvälisesti arvokkaaksi kohteeksi.
Lue lisää

Melonta

Ruokolahtelaiseen järviluontoon voi tutustua 110 kilometrin pituisella melontareitillä.

Ruokolahden kuvankaunis melontareitti kulkee pitkin Saimaan selkiä ja saaristoa, pitkin monin mutkin kaartelevia järvikapeikkoja ja pitkin satoja vuosia sitten kaivettuja kanavia ja kapeita jokiosuuksia. Matkanteko on melonnallisesti ja rantanäkymien puolesta hyvin vaihtelevaa.
Lue lisää

Suunnistus

Ruokolahtelaismetsissä virtaa hiki, mutta pilke silmäkulmassa!

Entinen RuSu ja nykyinen SK Vuoksi on uraauurtava suunnistuksen erikoisseura Suomessa. Ruokolahdella on järjestetty isoja kilpailuja Jukolan Viestistä alkaen. Koko kunnan alueelta löytyy karttoja, harrastajia ja ohjattuja tapahtumia lapsille ja aikuisille.
SK-Vuoksen sivuille

Kalastus

Kalastusta voi meillä harrastaa omatoimisesti tai ohjatusti.

Tiedot Ruokolahden kalastusalueiden puheenjohtajista ja lupien myöntäjistä saa Etelä-Karjalan kalatalouskeskus ry:n sivuilta.

Lue lisää

Sisäliikunta

Liikuntahallissa on kolmeen lohkoon jaettava liikuntasali, kuntosali ja voimailusali.
Liikuntasali soveltuu palloiluun ja ryhmäliikuntaan.
Lue lisää

Harrastajaryhmät

Ruokolahdella toimii kymmeniä eri harrastajaryhmiä. Ota rohkeasti yhteyttä ja hyppää mukaan.
Harrastajaryhmien yhteystietoja