Siirry pääsisältöön

Hukkavuoren reitistö

Hukkavuori: 2 km, 5 km, 8 km ja 10 km

Seudun ehkä eksoottisin luontoelämys löytyy kunnan pohjoisosasta, Hukkavuoren reiteiltä. Reitit ovat kiehtovia pieteetillä tehtyjen ja hauskojen opasteiden ja avokätisen retkeilijän tarpeiden huomioimisen vuoksi.

 Hukkavuorelle nousevat kolme pisintä reittiä ovat kaikki vaativia kuljettavia ja jo viiden kilometrin reitillekin kannattaa varata pari tuntia aikaa. Metsäpolut ovat oikeita polkuja ja säilyneet todella hyvässä kunnossa. Juurakot eivät haittaa kulkua. Rinteillä on muutamia jyrkkiä kohtia ja vaikka ei vuorelle noustessa valitse ”Jaakobin portaita”, kannattaa epätasaisissa kohdissa astella rauhassa. Kesälläkin retkeilyyn tarkoitettu jalkine lienee tälle reitille lenkkitossua sopivampi varustus, vaikka märkiä kohtia ei ainakaan viitosen reitillä kesällä juuri ole.

 Selkeästi merkittyä viitosen reittiä voi suositella kaikille, joiden kunto kestää parin tunnin kävelyn mäkisessä maastossa.

 Erityisen hieno elämys Hukkavuori lienee seikkailunhaluisille lapsiperheille. Heille paikassa on oheistarjontoineen kivaa ja jännää koko päiväksi. Perheen pienempien kanssa kannattaa toki huomioida pidempien reittien vaativuus.
* Reitistön lähtöpiste: Päivölä, Särkilahdentie 2999, 56440 Pohjalankila
*   Rakentaja: Matti Päivinen
*   Ylläpitäjä: Minna Matikainen, p. 050 337 1842
*  Reittivaihtoehdot: 1 km, 2 km, 5 km, 8 km ja 10 km (5, 8 ja 10 km maastoltaan vaativia)
*    Reiteillä kymmeniä virallisia ja epävirallisia infotauluja, joissa paljon luontotietoa
* Hukkavuoren laella taukotupa, Kaunitlammella pieni tupa ja sadesuoja, kaikilla reiteillä useita taukopaikkoja

Pysäkointi sijaitsee Päivölän pihassa. Ajo-ohjeet reitillä Ruokolahden kirjasto (matkailuinfo) - Hukkavuoren luontopolku.

Hukkavuoren esite
 
Hukkavuoren luontopolku -opasvihko suomeksi

Hukkavuori (Wolf Mountain) nature trail

Ajo-ohjeet reitillä Ruokolahden kirjasto (matkailuinfo) - Hukkavuoren luontopolku

Hukkavuori Hukkavuori