Siirry pääsisältöön

Nähtävyydet

Yksi Ruokolahden kauneimmista ja suosituimmista turistikohteista on kirkonmäki. Ruokolahden kirkonmäki sijaitsee aivan Rasilan siimeksessä, Pappilanlahden vieressä. Kirkonmäellä voit vierailla esimerkiksi upeassa kirkossamme, joka on oikeastaan kirkonmäen keskipiste. Kirkkoa kiertää hieno pihamaa, sankarihaudat ja muistomerkit. Aivan vierestä löytyy hautausmaa, missä on myös lisää sankarihautoja ja muistomerkkejä. Tältä hautausmaalta löytyy myös tarkka-ampujan Simo Häyhän hauta. Hautausmaalla on myös entisten kirkkojen palaneet rauniot ja niistä jäljelle jäänyt, vielä upeasti paikallaan seisova kellotapuli. Kellotapulin vastapäätä tien toisella puolella sijaitsee Ruokolahden kotiseutumuseo, mikä perehdyttää sinut Ruokolahden historiaan. Museosta löytyy erilaisia esineitä kirkollisista esineistä kodinkoneisiin, ja kaikkea siltä väliltä. Museossa voit myös tutustua Ruokolahtelaiseen taiteeseen!

 

Monille tuttu kummakivi sijaitsee Haukonsalossa, Ruokolahdella. Kivelle pääset seuraamalla Kummakiventietä autonkääntöpaikalle, mistä polkua pitkin kävelyä kivelle on noin 600 metriä. Tarkemmat ohjeet löydät kännykän reittioppaasta! Kummakivi on Ruokolahtelainen ylpeys ja todella tunnettu turistikohde. Kummakivi on noin 500 tonninen siirtolohkare, joka ei liikahda millään, vaikka kuinka yrittäisi. Ota päivästäsi aikaa ja tule vierailemaan kummakivellä!

 

Äitsaaressa sijaitsevat Kolmiköytisien kalliomaalaukset ovat myös kiinnostava nähtävyys, jota suosittelen kaikille. Kalliomaalaukset sijoittuvat neoliittiselle kivikaudelle. Maalaukset löydettiin vuonna 1977  Äitsaaren länsirannikolta, 3.5-4.5 metriä vedenpinnan yläpuolelta.  Paikalle kulkee opastus Äitsaaren Savilahdesta. Käy tutustumassa Ruokolahden muinaishistoriaan!