Siirry pääsisältöön
Frisbeen heittoa Huuhanrannalla

Tekemistä

 
Ruokolahden ulkoilualueet ja reitistöt tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen retkeilyyn ja virkistäytymiseen monimuotoisissa kohteissa. Voit valita kohteen omien mieltymystesi mukaan vesistöjen ääreltä tai metsän siimeksestä.

Elämyksiä tarjoavat yritykset

Opastettuja retkiä ja muita elämyksiä tarjoavia yrityksiä löydät meiltä opastamaan kulkuasi Ruokolahden syövereihin.

Lue lisää

Frisbeegolf

Ruokolahden keskustaajaman lähellä on yhdeksänväyläinen frisbeegolfrata, jolta löytyy vaihtelua väylien pituuden (50-140 m) ja maastonmuotojen välillä. Radalla sopii niin aloittelijoiden kuin kokeneempienkin pelaajien heitellä liitokiekkoa. Ja samalla kun pelaat trendilajia, voit ihastella metsän elämää.

Lue lisää

Laskettelukeskus FreeSki

Freeskissä voi harrastaa lumilautailua, laskettelua, murtomaahiihtoa ja pulkkailua. Se sijaitsee Salosaaren rauhallisessa, luonnonkauniissa ympäristössä, aivan Saimaan rannalla. Kesäisin täällä toimii Saimaa Bikepark.

Lue lisää

Liikuntakeskus

Kiinnostaako sisäpelit, kuntosali, jalkapallo, pesäpallo vai kenties taiteilu pumptrackillä? Ehkä frisbeegolf kuitenkin? Tai tennis?

Näitä kaikkia lajeja voit harrastaa Ruokolahden liikuntakeskuksessa.

Lue lisää

Uimarannat

Ruokolahdella on paljon kauniita uimarantoja, monet hiekkarantoja. Keskustaajama Rasilasta löytyvät muun muassa Pappilanranta ja Rasilanranta. Ruokolahden suurin uimaranta, Huuhanranta, on 1,5 km pitkä ja siten yksi Saimaan pisimmistä hiekkarannoista. Kaikki Ruokolahden yleiset rannat ovat hyviä retkipaikkoja ja uimarantoja. Ne toimivat mainiosti kuuman kesäpäivän pelastajina!

 

Lue lisää

Ulkoilureitit

Ruokolahti on yksi Etelä-Karjalan parhaista ja monipuolisimmista retkeilykunnista. Taivallettavia polkuja on alle kilometrin mittaisista luontopoluista aina yli 70 kilometriseen vaellusreittiin. Useimmat poluista sopivat sekä kävelyyn, juoksuun että maastopyörällä kuljettaviksi.

Lue lisää

Pumptrack

Suomen suurin pumptrack-rata sijaitsee keskustaajaman urheilukentän vieressä. Pumptrack on kumpuileva asfalttipintainen rata, joka on tarkoitettu pyöräilijöille, skeittareille, skuuttaajille ja rullaluistelijoille. Radan käyttö on kaikille maksutonta.

Lue lisää
Pyöräilijä Ruokolahden pumptrack-radalla

Saimaa Bikepark

Saimaa Bikepark toimii kesäkaudella laskettelukeskus Freeskin rinteillä, Ruokolahden Salosaaressa, aivan Saimaan rannalla. Bikeparkista voi vuokrata myös kanootteja, kajakkeja, SUP-lautoja ja vaikka 14+1 -paikkaisen kirkkoveneen.

Lue lisää

Saimaan saaristoreitti

Saimaan Saaristoreitti on retkipyöräilyreitti, joka kulkee Taipalsaaren, Lappeenrannan, Joutsenon, Imatran ja Ruokolahden alueilla. Ruokolahden alueella reitti kulkee Salosaaren kautta Ruokolahden kirkonmäelle ja jatkuu Virmutjoen ja Syyspohjan kautta Utulaan ja Kyläniemeen. Kyläniemestä on pyörälauttayhteys Taipalsaaren Sarviniemeen. Reitti on kokonaispituudeltaan noin 154 km (+ 4 km lauttamatka).

Lue lisää

Muut aktiviteetit

Tekemistähän täältä löytyy! Kiinnostaako sisä- vai ulkoliikunta, pumptrackin haasteet, alamäkipyöräilu Saimaa Bikeparkissa tai talvella laskettelu? Niitä meiltä kaikkia löytyy, puhumattakaan upeista ulkoilumahdollisuuksista.

Lue lisää