Siirry pääsisältöön

Ulkoilureitit

Ruokolahden ulkoilu- ja retkeilyreitit

Ruokolahti on yksi Etelä-Karjalan parhaista ja monipuolisimmista retkeilykunnista. Taivallettavia polkuja on alle kilometrin mittaisista luontopoluista aina yli 70 kilometriseen. Useimmat poluista sopivat sekä kävelyyn, juoksuun että maastopyörällä kuljettaviksi.

Vaellusreitit

Ruokolahden vaellusreitit tarjoavat kulkijalle vaihtelevia maisemia: ne halkovat seudun harjuja, kiipeävät korkeille mäenharjanteille ja sivuaa useaa kunnan monista järvistä. Ruokolahden retkeilyreitistö muodostuu kahdesta lenkistä, jotka voi yhdistää 40 km pituiseksi kierrokseksi.

Vaellusreitit 18 km, 40 km ja 70 km

Maisemareitit

Hukkavuori ja Haukkavuori sijaitsevat molemmat Ruokolahden pohjois-osassa. Hukkavuoren eksoottiset reitit ovat elämyksiä sekä retkeilijöille että kaikille lapsiperheille. Haukkavuori on Etelä-Karjalan korkein vuori ja sieltä on todella hienot näkymät viereiselle Sarajärvelle - sekä yhteys E10 -reitistöön.

Maisemareitit 1 - 10km

Ulkoilu- ja kuntoilureitit

Ruokolahti on tunnettu hyvistä kestävyysurheilijoistaan ja eri puolilta kuntaa löytyy runsaasti ulkoiluun ja kuntoiluun soveltuvia reittejä.

Ulkoilu- ja kuntoilureitit 1 - 7km

Luontopolut

Ruokolahden alueen luontopolut ovat pääosin helppokulkuisia. Polkujen pituudet vaihtelevat puolesta kilometristä reiluun kahteen kilometriin.

Luontopolut 0,5 - 2,3km