Siirry pääsisältöön

Pyöräily

Sen lisäksi että Ruokolahdella on hyvät tiet ja laaja pyörätieverkosto, meiltä löytyy ihan erinäisiä pyöräilyreittejä ja muita pyöräilyharrastukseen liittyviä mahdollisuuksia.

Pump Track

Ruokolahden urheilukentän takana sijaitsee Suomen suurin Pump Track -rata, asfalttipäällysteinen alue, missä onnistuu temppuilu vaikka pyörällä. Rata on suosittu varsinkin nuorison keskuudessa, joten temppuilemaan vaan!

 

Saimaa Bikepark

Kesäisin Ruokolahden FreeSkin laskettelurinteet muuttuvat alamäkipyöräilyreiteiksi. Rinteistä löydät reittejä aloittelijoille ja lajin taitajille. Reittejä on yhteensä 16 ja mäen päälle pääsee hissillä. Elokuussa Saimaa Bikepark on auki keskiviikkosin 16-20 ja sunnuntaisin 12-16.  Alamäkipyöräilyn lisäksi ympäristöstä löytyy reittejä myös maastopyöräilyyn. 

 

Äitsaaren lenkki

Kokeneemmille pyöräilijöille testattavaksi suosittelen Äitsaaren ympäripyöräilyä. Reitti kulkee maantietä pitkin ja monille tie voikin olla tuttu perinteisen Äitsaaren kierroksen myötä. Reitti  saaren ympäri Suikkalan lavalta on noin 20 kilometriä. Näiden kilometrien aikana pääset pyöräilemään upeiden maaseutumaisemien keskellä ja haastamaan myös kuntoasi!