Siirry pääsisältöön

Retkeilyreitit ja luontopolut

Kummakivi

Olet mitä varmemmin joskus kuullut Kummakivestä tai jopa käynyt katsomassa nähtävyyttä. Mutta tiesitkö, että Kummakivi ei ole alueen ainoa nähtävyys, vaikka kuuluisin onkin. Kummakivi osuu luontopolulle, jonka varrella on muun muuassa sammalsilta. Polku nousee kallioiden päälle, mistä on maagiset maisemat Saimaalle ja upeaan Suomen luontoon. Luontopolku on n.3 kilometrin pituinen, mutta eihän sitä pakko ole kokonaan käydä, ellei tietysti halua. Polku on hyvässä kunnossa ja siellä selviävät kaikenikäiset ihmiset. 

Kummakiven luontopolkuSammalsiltaKummakivi

 

Syväjärvi

Rasilan urheilukentältä lähtevä retkeilyreitti on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista retkeilyreiteistä Ruokolahdella. Se on yhteensä 18 kilometriä pitkä, mutta oikaisumahdollisuuksia on todella paljon. Reitti on merkitty oransseilla maalimerkeillä puihin ja kiviin, ja aina tieltä tai polulta poiketessa nuolet ohjaavat oikeaan suuntaan - et siis voi eksyä. 

Reitti lähtee urheilukentältä, ylittää Lääväkorventien, jatkaa sen yli Syväjärven ympäri ja palaa takaisin kentälle. Reitillä näet kaikenlaisia luonnonihmeitä ja pääset kulkemaan soiden yli pitkospuita, kiipeämään kallioiden päälle köyden varassa ja kulkemaan polulla lumoavien metsien läpi. 

Reitti varmasti huipentuu myllykoskeen, joka laskee Syväjärveen upean näköisenä ja kuuloisena. Myllykosken vieressä sijaitsee myllykosken laavu, jossa voi grillata makkaraa ja muita eväitä grillipaikalla. Ohesta löytyy myös puuliiteri, huussi ja katos, jossa voi levähtää hetkisen. Laavulta voi tietenkin ihastella koskimaisemia.

Jos seurueeseesi kuuluu henkilöitä, joilla on vaikeuksia kulkea koko reittiä, Lääväkorventietä pääsee aivan myllykosken laavun kupeeseen, mistä kävelymatkaa laavulle jää vain satoja metrejä. Oikaista voi myös muista kohdista Lääväkorventietä hyödyntäen.

 

Salosaaren reitti

Kaipaatko mieltä virkistävää kävelyreittiä? Juuri sellaisen löydät Salosaaresta, Salosaarentien varresta. Reitti on vain muutaman kilometrin pituinen, joten kiertämisen voivat suorittaa kaikki iästään riippumatta. Reitin varrella on erilaisia tietoiskuja, joista saat tietoa luonnonihmeistä, joita näet reitin varrella. Reitti on osittain pitkospolkua, joten sitä on todella mukava kulkea. Tiukkoja ylämäkiäkin on, mutta ne pystyy halutessaan kiertämään. Tämäkin on reitti, jonka haluat kokea!

Salosaaren luontopolkuSalosaaren luontopolkuSalosaaren luontopolku