Siirry pääsisältöön

Ruokolahden rannat

Vaittilan ranta

Salosaaressa sijaitseva Vaittilan ranta on soveltuva kuin lapsille ja aikuisillekin. Se tarjoaa laajan hiekka-alueen rannalla. Ranta on hitaasti syventyvä, joten se soveltuu myös pienimmille ja epävarmemmille pulikoijille. Rantaa suojaa aallonmurtaja, joka tuo rannalle rauhallisuutta ohi menevästä veneliikenteestä huolimatta. Rannalla on myös beach volley -kenttä, joten tekemistäkin riittää! Pienet pukukopit sijaitsevat rannan vieressä suojaisella alueella.

Vaittilan rantaPukukopitBeach volley -kenttä

 
Ukonsalmen ranta

Jos koet, että Vaittilan ranta on sinulle liian helppo nakki, käy tutustumassa aivan äärellä olevaan Ukonsalmen rantaan. Ranta sijaitsee Ukonsalmen sillan kupeessa, Salosaaressa. Rannalta löytyy hiekkaranta, jossa viihtyvät rauhallisimmat uimarit ja vierestä laituri, mistä on helppo hyppiä.  Rannalla on myös mattojen pesu- ja kuivausmahdollisuus.

MattojenpesupaikkaUkonniemen ranta

 

Pappilanlahden ranta

Kirkonmäeltä Puumalantielle päin mennessäsi voit huomata rannan Pappilanlahdessa. Ranta on rauhallinen, vaikka sijaitseekin lähellä isoa tietä. Rannalta löytyy laituri, jonka päästä voi hyppiä, vaikka ranta onkin hitaasti syventyvä ja näin sopii myös aloittelijoille. Rantaan on juuri 2022 keväällä valmistunut uudet uimakopit, uusi huussi ja jopa grillikatos, missä voit pulikoinnin välissä valmistaa eväitäsi. Rannan lähettyvillä sijaitsee myös mattojen pesupaikka.

GrillikatosPukukopitPappilan ranta

 

Rasilan ranta

Kiireisen Rasilan siimeksessä, S-Marketin takana on Rasilan ranta, joka on myös kesäisin suosittu ranta ruokolahtelaisten keskuudessa. Rannalta löytyy pukukopit ja huussi. Hiekkarannalta on helppo lähteä uimaan ja maisemista ei ole tälläkään rannalla valittamista. Laituriin saat helposti kiinnitettyä veneesi ja matotkin saat pestyä mattojen pesupaikalla.

Rasilan rantaLaiturialueMattojenpesupaikka

 

Huuhanranta

Ulkomaille Utulaan!  Rantalomalle halutessasi ei kovin kauas tarvitse lähteä.  Huuhalla avonaisen metsän takaa paljastuu pitkä hiekkaranta, joka on yksi Saimaan pisimmistä hiekkarannoista. Ja tietenkin rannalla on upeat maisemat. Rannalta löytyy grillikatos, monia eri pöytiä ja nuotiopaikkoja, missä voi viettää aikaansa sekä vessat ja pukukopit. Ranta on oikein soveltuva myös telttailuun ja se on suosittu retkeilypaikka. Käy myös vierailemassa Utulan kyläkaupassa, joka sijaitsee Huuhanrantaan vievän tien varressa.

GrillikatosHuuhanrantaVessat ja pukukopitElämyskarttaUtulan kyläkauppa