Siirry pääsisältöön

Urheilukentän ympäristö

Hyvin huollettu 400 metrin, 8-ratainen urheilukenttä reunustaa muun muuassa kuulantyöntö- ja kiekonheittoverkkoa, keihäänheittopaikkaa, jalkapallokenttää ja korkeushyppypaikkaa. Kentän reunoilla on katsomon lisäksi pituushyppypaikat.

Urheilukentän vierestä löytyy pesäpallokenttä, jonka vieressä on kaksi tenniskenttää, missä sopii tietenkin pelata myös muun muassa sulkapalloa ja padelia. Tenniskentän taka-alalla on beach volley -kenttä, joten sitäkin lajia voi harrastaa hyvin Ruokolahdella. Tenniskentän vierestä löytyy vielä aivan uusi tekonurmikenttä, missä on pesäpallokenttä naisten kenttämitoilla ja jalkapallokenttä. 

Urheilukentän takana on pumptrack-rata, joka on Suomen suurin sellainen. Radalla onnistuu pyöräily, skeittaaminen, skuuttailu ja oikeastaan mikä vaan, mitä itse keksii.

Urheilukentältä lähtee myös pururata, joka talvisin on valaistu hiihtolatu. Pururata kiertää pieniä lenkkejä vesitornin maastossa ja palaa kentälle takaisin. Lenkkien pituudet vaihtelevat kilometristä viiteen kilometriin.

Kentän vieressä sijaitsevasta hienosta ja uudesta koulurakennuksesta löytyy Ruokolahden liikuntahalli. Siellä on iso hallitila, mistä voi vuokrata itselleen vuoroja, osallistua erilaisiin liikuntaryhmiin (joista löytyy enemmän tietoa harrastetoiminta-postauksesta) tai vaikka katsoa lentopallo-, jalkapallo- tai salibandypelejä, kun nitä järjestetään. Kouun pihasta löytyy myös leikkikenttiä ja tekonurmikaukalo pallopeleille.

Hallista löytyy myös kuntosali, mikä on aktiivisessa käytössä kuntoilijoiden toimesta. Saliin kuuluu kaksi eri huonetta. Toinen huoneista on yleissali, mistä löytyy laitteet melkeimpä kaikkeen tarkoitukseen, irtopainoja ja muita välineitä, juoksumattoja, pyöriä ja soutulaitteita sekä vapaata tilaa. Vastapäätä tätä salia löytyy hieman pienempi voimailusali, mistä löytyy muutama raskaamman sarjan laite ja tilaa tehdä liikkeitä painojen kanssa. Tältä puolelta löytyy myös raskaammat irtopainot.