Siirry pääsisältöön
retkeilijät metsäpolulla

Vaellusreitit

Ruokolahden vaellusreitit tarjoavat kulkijalle vaihtelevia maisemia: ne halkovat seudun harjuja, kiipeävät korkeille mäenharjanteille ja sivuavat useita kunnan monista järvistä. Ruokolahden oma retkeilyreitistö muodostuu kahdesta lenkistä, jotka voi yhdistää 40 km pituiseksi kierrokseksi. Niiden lisäksi on Ruokolahden - Rautjärven  -reitti, joka  on on osa E10 -reitistöä.

Reittien lähtö ja paluu on Ruokolahden urheilukentällä (Metsolantie 3). Matkaan voi lähteä myös Lumikontien alusta tai Puumalantieltä.

Klikkaamalla kuvaa saat avattua suuremman, tulostuskelpoisen pdf-kuvan kartasta, jolla näkyvät Ruokolahden osa E10 reitistä, Syväjärven kierros ja Mustakulkkulan reitti.

Lähtö retkeilyreiteille

Lääväkorven - Syväjärven kierros

Lääväkorven-Syväjärven kierros alkaa kuntakeskuksen urheilukentältä. Suosittu retkeilyreitti on pituudeltaan 18 km. Reitin upein osuus on Syväjärven läheisyydessä korkean kallion päällä kulkeva polku, jonka jälkeen pian tuleekin vastaan Myllykosken laavu.

Lue lisää
polku Lääväkorpi-Syväjärvi -reitillä

Mustakulkkulan reitti

Mustakulkkulan reitti erkanee edellisestä ja E-10 -reitistä Syväjärven eteläpäässä ja kierros kulkee Kaiturinjärven ja Mustakulkkulan kautta. Kaiturin rannalla on Haaroinsalmen laavu.

Lue lisää
Mustakulkkulan reitin kyltti

Ruokolahden - Rautjärven reitti

Ruokolahden - Rautjärven  -reitti on on osa E10 -reitistöä ja pituudeltaan 70 km. Se jatkuu Haukkavuoren kautta Rautjärvelle ja Parikkalaan asti. 

Lue lisää
Näkymä Haukkavuorelta