Siirry pääsisältöön
Kummakiven polku metsässä

Luontopolut

Ruokolahden alueen luontopolut ovat pääosin helppokulkuisia. Polkujen pituudet vaihtelevat puolesta kilometristä reiluun kahteen kilometriin.

Eukkojen polku

Eukkojen polku on Ruokolahden kirkonmäen välittömään läheisyyteen rakennettu noin 3 km pitkä vaellusreitti, joka esittelee kirkonseudun historiaa sekä sen erikoisia ja mielenkiintoisia geologisia muodostumia.

Lue lisää

Kummakiven kävelypolut

Kummakivellä parkkipaikalta edestakaisin käytäessä matkaa tulee hieman reilu kilometri. Lähtöpaikalla, parkkipaikan vieressä on hyvä Geopark-kohteen esittelykyltti ja opaste.

Lue lisää
Kummakivi

Lanajoen luonnonsuojelualue

Lanajoen luonnonsuojelualueella sijaitsee aivan Ruokolahden keskustan tuntumassa. Alueella on muutamia satoja metrejä polkua ja hieno näköalatasanne Lanakosken pienen vesiputouksen äärellä.

Lue lisää
Joki Lanajoen suojelualueella, metsän keskellä

Torsanjoen luontopolku

Torsanjoen laavu ja luontopolku löytyvät Pohjalankilasta. Laavun ja lintutornin on talkoovoimin rakentanut paikallinen kyläyhdistys, Pohjalankilan Kylät ry. Torsanjoen laavulle pääsee helposti Särkilahdentieltä Torsanpään kohdalta.

Lue lisää

Salosaaren luontopolku

Salosaaren luontopolku on pituudeltaan hieman yli kilometrin, mutta korkeuseroa polulla on sen verran, että matka saattaa monesta tuntua hieman pidemmältä. Korkeuseroa reitillä on noin 40 metriä. Reitti alkaa pitkospuilla, joita on parisataa metriä.

Lue lisää