Siirry pääsisältöön
Kolme kalastajaa veneessä

Kalastus

Luvat

Mitä kalastuslupia tarvitsen? Kenelle ja milloin riittää valtion kalastonhoitomaksu?

Katso tarkat tiedot Kalapaikka.net -sivustolta, mutta lyhyesti: yhdellä virvelillä tai perho-ongella kalastavalle 18-64 -vuotiaalle riittää vain valtion kalatuksenhoitomaksu. Onkimiseen tai pilkintään ei tarvita sitäkään.

 

Entä mitkä kalat ovat rauhoitettuja? Milloin? Mitkä ovat alamitat?

Alamitat Saimaalla: lohi (=järvilohi) 60 cm, taimen (=järvitaimen) 50 cm, kuha 42 cm ja harjus 35 cm. Rasvaeväleikatut lohi ja taimen ovat rauhoitettuja kesäkuusta elokuun loppuun, rasvaevälliset villit lohet ja taimenet ovat AINA RAUHOITETTUJA. Näistä tarkemmin täältä: Haapaveden alueen kalastussääntö

 

Tietoisku

Rasvaevä on vain lohikaloilla oleva puolipyöreä pieni evä pyrstön edessä (ks kuva). Se leikataan pois nuorilta istukaskaloilta erotukseksi luonnonkannoista. Luonnonkannat ovat erittäin uhanalaisina geneettisesti äärimmäisen arvokkkaita lajin olemassaololle ja siten kokonaan rauhoitettuja, kuten järvilohi ja taimen Saimaassa. Rasvaevällinen lohi ja taimen PITÄÄ AINA VAPAUTTAA. Näitä sääntöjä kannattaa totella myös siksi, että sakot ovat isot, jopa € 10 000,-

        Järvilohi, rasvaevä ympyröity

                Rasvaevä järvilohella

 

Ruokolahden pääasiallinen kalastusalue on Haapaveden-Käringin yhteislupa-alue, jonka vesipinta–ala on noin 1000 hehtaaria.

 

Haapaveden alueen kalastus- ja ravustuslupien myyntipaikat

 

Kalastuselämyksiä tarjoavat myös

Elämys-Valkea

Matti Sikiö
Vasarinniementie 80, 56210 Virmutjoki

Kalastuselämyksiä ryhmille tilauksesta. Elämys-Valkealla voi kalastaa ja kokea luontoelämyksiä 4,2 hehtaarin erämaalammella. Saaliskaloina on mm. kirjolohia, järvitaimenia.

Elämys-Valkea

Kalastuspuisto Kuokkalammen Lohi

Kuokkalammintie 287, 55800 Imatra

Kalastuspuiston rapu- ja kalanviljelylaitoksessa voi itse kalastaa tai käydä ostamassa tuoreet kalat. Yritys järjestää ravustusretkiä ja tarjoaa ateriapalveluita. Kahden hehtaarin alueella on yhdeksän kalalampea.
 
Kalastuspuistossa on kalansavustamo, grillikota, sauna, leirintä- ja matkaparkkialue. Syksyllä on mahdollisuus tyrnimarjan itsepoimintaan.

Ruokolahden Urheilukalastajat ry

Puheenjohtaja Esko Ijäs, puh. 0400 838 565

Seuran tavoitteena on vapaa-ajankalastuksen ja kalastuskulttuurin vaaliminen sekä hyvän ja oikean kalamieshengen luominen vapaa-ajankalastajiin.

Ruokolahden Urheilukalastajat ry