Siirry pääsisältöön

Melonta

Ruokolahtelaiseen järviluontoon voi tutustua 110 kilometrin pituisella melontareitillä 

Ruokolahden kuvankaunis melontareitti kulkee pitkin Saimaan selkiä ja saaristoa, pitkin monin mutkin kaartelevia järvikapeikkoja ja pitkin satoja vuosia sitten kaivettuja kanavia ja kapeita jokiosuuksia. Matkanteko on melonnallisesti ja rantanäkymien puolesta hyvin vaihtelevaa. Reitillä rannat ovat turvallisen lähellä, vaikkakin Suur-Saimaalla pääsee halutessaan myös kauas ulapalle, ja reitin mutkat ja kaarteet tuovat eteen aina uusia näkymiä ja paikkoja.

 

Taukopaikkoja ja laavuja

Reitiltä löytyy kymmenen taukopaikkaa, joista kahdeksassa on laavu. 

 

Lyhyemmät reitit

Sopiva päivän melontareitti jonkin verran meloneelle on Salosaaren kierto. Matkalla on esim. Kytösen saaressa luola. Kahden päivän retkenä voi kiertää vaikka Äitsaaren. Tälle retkelle sopiva yöpymispaikka löytyy esim. Karoniemen laavulta.

Molemmille näille reiteille voi lähteä esim. Vaittilan uimarannalta tai Ruokolahden satamasta.

 

Kanoottien vuokraus ja retket

Discover Saimaa järjestää melonta- ja luontoelämyksiä Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueella. Discover Saimaan jokimelontapisteeltä saat vuokrattua myös omatoimisesti melontakalustoa. Jokimelontapiste sijaitsee osoitteessa Ihalantie 816, Sulkava, Pienen Jukajärven rannalla, Lieviskänjoen suulla. (Juurikassuontien ja Ihalantien katvekohta)
Tiedustelut: info@discoversaimaa.fi tai 041 313 6868
Lue lisää Discover Saimaan kauden 2024 ohjelmasta täältä.
 
Saimaa Bikepark toimii laskettelukeskus Freeskin yhteydessä, Saimaan rannalla ja järjestää erilaisia melontaan liittyviä tapahtumia ja vuokraa melontakalustoa. Melontaretken voit aloittaa suoraan kanoottivajalta, mutta palveluihin kuuluu myös kanoottikuljetukset.
Tiedustelut: saimaabikepark@gmail.com tai 0400 889 851
 
Hotelli Hirsirannasta saat vuokrattua SUP-laudan tai kajakin. Saimaan rannalla sijaitsevasta hotellista voit lähteä suoraan vesille. Retken jälkeen voi grillailla Hirsirannan grilli- tai nuotiopaikoilla. Ilalla olisi varmasti mukava piipahtaa saunalautalla nauttimassa löylyistä.
Tiedustelut: Hotellin vastaanotosta osoitteesta Lomahovintie 3 tai info@hirsiranta.fi tai 044 231 8532