Siirry pääsisältöön
Koppelo-ukkometso-kyltti polun varrella

Hukkavuoren reitit

Hukkavuoren reitit: 1 km, 2 km, 5 km, 8 km ja 10 km

Seudun ehkä eksoottisin ja varmasti sympaattisin luontoelämys löytyy kunnan pohjoisosasta Hukkavuoren reiteiltä. Reitit ovat kiehtovia monella tasolla: luontoelämyksenä, hyvänä liikuntana, pieteetillä tehtyjen hauskojen opasteiden sekä retkeilijän tarpeiden avokätisen huomioimisen vuoksi. Reitit ovat Päivölän tilan Matti-isännän suunnittelemia ja kolmen vuosikymmen aikana rakkaudella omille alueilleen rakentamia. 

Hukkavuorelle nousevat kolme pisintä reittiä ovat kaikki vaativia kuljettavia ja jo viiden kilometrin reitillekin kannattaa varata ainakin pari tuntia aikaa. Metsäpolut ovat oikeita polkuja ja säilyneet todella hyvässä kunnossa, juurakotkaan eivät kulkua haittaa. Rinteillä on muutamia jyrkkiä kohtia ja vaikka vuorelle noustessa tai sieltä laskeutuessa ei valitsisikaan ”Jaakobin portaita” (kuva alla) tai köysirinnettä siinä lähellä, kannattaa epätasaisissa kohdissa nuorisonkin astella harkiten ja rauhassa. Retkeilyyn tarkoitettu jalkine lienee tälle reitille lenkkitossua sopivampi varustus kesälläkin, vaikka märkiä kohtia ei ainakaan viitosen reitillä silloin juuri ole.

Selkeästi merkittyä 5 km reittiä voi suositella kaikille joiden kunto kestää parin tunnin kävelyn mäkisessä maastossa. Erityisen hieno elämys Hukkavuori on seikkailunhaluisille lapsiperheille. Paikassa on oheistarjontoineen kivaa ja jännää koko päiväksi. Perheen pienempien kanssa kannattaa toki huomioida pidempien reittien vaativuus.

*   Reitistön lähtöpiste: Päivölä, Särkilahdentie 2999, 56440 Pohjalankila
*   Rakentaja: Matti Päivinen, Päivölän tilan jo aurinkoisemmille poluille poistunut isäntä. Rakennettu 1990-2020
*   Ylläpitäjä: Minna Matikainen, p. 050 337 1842
*   Reittivaihtoehdot: 1 km, 2 km, 5 km, 8 km ja 10 km (5, 8 ja 10 km maastoltaan vaativia)
*   Reiteillä kymmeniä virallisia ja epävirallisia infotauluja, joissa paljon luontotietoa
*   Hukkavuoren laella on Matin rakentama soma taukomökki, Kaunitlammella pieni tupa / sadesuoja. Kaikilla reiteillä on taukopaikkoja

Pysäkointi sijaitsee Päivölän tilan pihan ja Särkilahdentien välissä ja on selkeästi aidattu ja erotettu pihasta.  Heti parkkipaikalla huomiota herättää erilaisten kylttien ja esineiden määrä. On pokasahaa, halkoja, ropsipinoa ja kymmenkunta erilaista käsin kirjoitettua kylttiä...

Astu seikkailuun!

Ajo-ohjeet reitillä Ruokolahden kirjasto (matkailuinfo) - Hukkavuoren luontopolku

Hukkavuoren esite

Hukkavuoren luontopolku -opasvihko suomeksi

Hukkavuori (Wolf Mountain) nature trail   - lots of info on Hukkavuori trails, a map + Q&A for all ages in English.

Hukkavuoren kylttejä

Hukkavuoren puuportaat