Siirry pääsisältöön

Kesätori

Ruokolahden kesätori

Kaudella 2024 kesätorilla on ohjelmaa 24.5.-30.8. perjantaisin* klo 14-16

*poikkeuksena juhannustori, joka järjestetään jo torstaina 20.6.

Ruokolahden vilkkaalla kesätorilla esiintyjät ovat laadukkaita ja myyntipaikat ilmaisia! Tunnelmallisella torilla on ohjelmaa joka perjantai toukokuun lopulta elokuun loppuun asti. Ruokolahden torilla on siis muutakin tekemistä kuin ostokset ja naapurin kanssa juttelu. Ruokolahden tori on syy lähteä!

Torin osoite on Toritie 4, 56100 Ruokolahti. Torin ympäristössä on runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja. 

Myyjäksi torille? 

Kesätori on maksuton kaikille myyjille ja infopisteiden asettajille, mutta tulostaan olisi hyvä ilmoittaa etukäteen tori-isännälle puh. 044 449 1269, jotta torin asettelu osataan tehdä aina parhaiten tilanteen mukaan. Pöytiä on tarjolla noin 30 kappaletta ja ne ovat yleensä riittäneet kaikille halukkaille. Torin teknisestä hallinnasta ja hoidosta vastaa Ruokolahden kunnan tekniset palvelut.

Tiedustelut kesätorista: Ruokolahden kunnan elinkeinosihteeri Sami Rasimus 044 449 1269.

Toriohjelma 2024

14.6. pe klo 14-16

Musiikki: Teija Immonen oppilaineen klo 14.30
Lauluyhtye Laulun siivet noin 15.15-16.00

SerkKu Liikkuvan sosiaalityön palveluauto tarjoaa grillimakkaraa ja mehua.

SPR Imatran osasto esittelee toimintaansa
- pisteellä arvontaa
- ystäväkurssien esittely

 

20.6. to klo 14-16

Musiikki: Jaana Lapakko, Suomen huippuartisti -laulukilpailun finalisti
Säestys: Seppo Äijö
Kuuntele Jaanan Rakkaus silittää sydäntäin (youtube.com)

 

28.6. pe klo 14-16 Kaakkois-Suomi Areena

Suomen elinvoiman uudet eväät ja plan B klo 14 alkaen
Aiemminkin Areenan lavalla selkeästi ja rakentavasti näkökulmiaan ilmaissut maakuntajohtaja Satu Sikanen saa seurakseen toisen entisen kilpaurheilijan, savonlinnalaisen kansanedustajan Hanna Kososen, EU-ilmastolähettiläs Timo Huhtamäen sekä Saranen Consulting Oy:n toimitusjohtajan Mirja Hosionahon.

- Mirja Hosionaho johtaa Lappeenrannasta käsin valtakunnallista Saranen Consulting -yhtiötä. Saranen vahvistaa työnantajien ja työnhakijoiden potentiaalia toimimalla kumppanina uuden osaamisen rekrytoinnissa, kouluttamisessa ja johtamisessa.

- Toimitusjohtaja Huhtamäki on sekä yrittäjä että yksi Suomen johtavista kiertotalouden ja vihreän siirtymän asiantuntijoista. Hän tulee Ruokolahdelle suoraan Porin SuomiAreenalta.

- Hanna Kosonen on entinen tiede- ja kulttuuriministeri sekä eduskunnan talousvaliokunnan varapuheenjohtaja. Hänellä on myös kymmenen vuoden kokemus yrittäjänä toimisesta.

 

Rautaa vai rauhaa rajalle? klo 15.30
Perjantain 28.6. toinen aihe on vähintään yhtä ajankohtainen kuin ensimmäinen. Paneelikeskustelun otsikko on ”Lisää rauhaa vai lisää rautaa rajalle”. Aiheesta on keskustelemassa todella mielenkiintoinen ja monipuolinen joukko: televisiosta tuttu eversti Marko Saareks on uunituore Raja- ja Merivartiokoulun johtaja, usein valtakunnallisessa mediassa asiantuntijana esiintyvä Frank Johansson taas Suomen Amnestyn toiminnanjohtaja. Mukana ovat myös itäisen Suomen turvallisuus- ja maanomistusasioissa aktiivisesti toiminut kansanedustaja Suna Kymäläinen sekä suorasanainen Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro Helsingistä. Matinpuro on myös pitkäaikainen nuorten arvostaman Voima-lehden toimitusjohtaja.

Lappeenrantalaislähtöisen Rauhan isoäidit toimintaryhmän aktiivi, ex-kansanedustaja Tuija Maaret Pykäläinen alustaa kuuman ja kiintoisan keskustelun.

Torilla on myös:

Talutusratsastusta toripuistossa, maksuton

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtaja Sally Leskinen ja viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen tavattavissa torilla vapaamuotoisissa merkeissä

Ruokolahdelle ollaan tekemässä omaa ilmastosuunnitelmaa. Paikalla ilmastosuunnitelmahankkeen koordinaattori Mari Matikainen Etelä-Karjalan liitosta kertomassa hankkeesta. Tervetuloa osallistumaan ilmastokyselyyn ja jakamaan hyvä vinkkisi arjen ilmastotyöhön!

 

5.7. pe klo 14-16

Musiikki: Step-koulutuksen kansainvälisten opiskelijoiden esityksiä (burmalais-ukrainalaista musiikkia) klo 14.30

Savelan tilan maksutonta talutusratsastusta

 

12.7. pe klo 14-16 

Musiikki: Retrotune klo 14.30

 

19.7. pe klo 14-16

Musiikki: Tuija Rantalainen klo 14.30

 

26.7. pe klo 14-16 Vapaa-ajan asukastori

Musiikki: Teija Immonen oppilaineen klo 14.30

Torilla tavattavissa kunnan rakennustarkastaja

 

2.8. pe klo 14-16

Musiikki: Kansantanssiryhmä K'eiku klo 14.30

 

9.8. pe klo 14-16

Musiikki: Ruokolahden seurakunnan musiikkia

 

16.8. pe klo 14-16 Kaakkois-Suomi Areena

Lavalle nousevat mm. kansainvälistä mainetta niittänyt merkityksellisyysfilosofi Frank Martela sekä Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen. Frank Martela on tulossa 16.8. Ruokolahdelle koko päiväksi.

 

23.8. pe klo 14-16

Musiikki: Vaskiyhtye Lion Brass

 

30.8. pe Kesäkauden päätöstori klo 14-16

Musiikki: Konsta ja Jylhät klo 14.30